În centrul cercetărilor administrative derulate de o comisie de etică a Spitalului Județean Mavromati se află șeful secției de ortopedie.
Medicul Radu Malancea ar fi agresat fizic o infirmieră și la alte persoane le-ar fi adresat cuvinte jignitoare.
Urmare a scenelor petrecute în blocul operator, femeia agresată fizic s-a adresat instanței de judecată pentru a obține un ordine de protecție, însă judecătorii i-au respins solicitarea.
A depus totodată și o plângere la Poliție.
Despre incident, managerul Corneliu Prepeliță susține că se află în cercetare: „Da, am sesizat comisia de etică. S-a întrunit, urmează procedura legală, de citare a tuturor părților implicate, o să aștept rezoluția consiliului etic”.
Astfel de incidente sunt cercetate, conform legii, de alte persoane decât managerul. Comisia de etică, la final va emite un raport cu propuneri.
„Fără îndoială, am purtat discuții cu toate părțile implicate, am încercat să aflu ce s-a întâmplat și am încercat să ofer sfaturi de îndrumare către un comportament care să nu aducă atingere conviețuirii sociale, mai ales într-o unitate publică în care, zic eu, echilibrul și smerenia ar trebui să fie prioritare în activitatea spitalului. Este un moment dificil, este un moment neplăcut dar atribuțiile mele de manager se limitează doar în a sesiza comisiile speciale din cadrul spitalului”, a mai spus Corneliu Prepeliță.
Până la acest moment nu au fost luate măsuri administrative.
În cadrul blocului operator personalul mediu, cum ar fi asistenții medicali, brancardierii sau infirmierii nu aparțin unei singuri săli de operație, adică a unui medic.
Astfel că, asistentele sau infirmierele care au avut parte de conflictul cu medicul Radu Malancea își pot desfășura activitatea fără a interacționa efectiv cu el.