In diferite perioade ale timpului, activitatile regilor au variat in functie de context si timp, pentru ca, spre exemplu, in Evul Mediu regele avea puteri depline si era considerat alesul lui Dumnezeu, in timp ce in zilele noastre monarhul are mai degraba un rol simbolic, puterea fiind la guvernul tarii regelui.
Pana in zilele noastre au existat multi regi, iar unii dintre acestia au facut lucruri bune pentru comunitatea pe care o reprezentau, iar despre 3 dintre cei mai cunoscuti regi iti voi vorbi in randurile urmatoare:
Alexandru al III-lea a fost un rege al Macedoniei si s-a nascut la Pella, in Grecia, in luna iulie a anului 356 i.Hr. si a murit in luna iunie a anului 323 i.Hr, in Babilon (unul dintre cele mai importante orase ale lumii antice).
A fost sef al armatei si a creat unul dintre cele mai vaste imperii din lumea antica, care se intindea din Grecia si pana in nord-vestul Indiei.
Inca din copilarie, Alexandru se antrena intens si invata sa conduca trupele de soldati participand la activitati militare, aspect care l-a ajutat sa-si formeze o constitutie puternica.
La implinirea varstei de 13 ani, regele Filip al II-lea al Macedoniei a decis ca Alexandru are nevoie de educatie si i-a cautat un tutore, pe marele filozof al antichitatii, Aristotel (filozof al Greciei Antice, discipol al lui Platon si fondator al scolii peripatetice).
Cand i-a venit randul sa lupte in batalii si sa domneasca, Alexandru cel Mare a facut-o exceptional, iar la varsta de 16 ani a invins in batalia de la Chaeronea, din anul 338 i.Hr.
La 20 de ani a ajuns rege al Macedoniei, iar la 30 de ani a cucerit Orientul, inclusiv Imperiul Persan, una din cele mai puternice civilizatii de la acea vreme.
Pe data de 3 iunie, la un ospat, Alexandru a baut vin din cupa de 12 litri a lui Hercule, moment in care a urlat de durere, s-a prabusit si a fost cuprins de febra.
Au urmat zile de agonie pentru acesta si desi doctorii au incercat sa-l salveze, totul a fost in zadar, pentru ca in seara zilei de 13 iunie, inima a incetat sa-i mai bata.
Iata care sunt realizarile regelui Alexandru cel Mare:
S-a nascut pe data de 15 august 1769 in orasul Ajaccio din Franta si a decedat pe 5 mai 1821.
Bonaparte a devenit cunoscut in timpul Primei Republici Franceze, cand, in anul 1804, s-a proclamat imparat, fapt ce a insemnat sfarsitul Primei Republici si inceputul Primului Imperiu Francez.
Puterea prea mare pe care o avea l-a facut sa devina din ce in ce mai autoritar. A pornit razboaie din ambitie, pe care le-a si pierdut, infrangerea de la Waterloo fiind cea care i-a pus capat “carierei”.
Napoleon este considerat unul dintre cei mai mari comandanti militar din istorie, iar planurile si tacticile de lupta sunt si acum studiate in unitatile scolare din intreaga lume.
Exista chiar si un joc slot dedicat lui Napoleon Bonaparte, avand denumirea "Napoleon: Rise of an Empire", iar daca vrei sa-l incerci si tu, poti sa beneficiezi de oferta de bun venit BetMen rotiri gratuite.
Elizabeth Alexandra Mary, sau Regina Elisabeta a II-a, s-a nascut pe data de 21 aprilie 1926 in Greater London, Regatul Unit.
A fost regina Marii Britanii si a Irlandei de Nord din anul 1952 si pana la decesul acesteia de pe data de 8 septembrie 2022.
Elisabeta a fost primul copil al ducelui si ducesei de York, iar tatal ei a urcat pe tron dupa abdicarea fratelui sau, regele Eduard al VIII-lea, in anul 1936, moment in care ea a devenit mostenitoarea prezumtiva.
A avut parte de o educatie privata, la domiciliu, iar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a inceput sa-si asume sarcini publice, servind in Serviciul Teritorial Auxiliar.
In anul 1947 s-a casatorit cu Philip, Duce de Edinburgh, un fost print al Greciei si Danemarcei, cu care a avut patru copii: Charles al III-lea, Anne (Printesa Regala), Andrew (Duce de York) si Edward (Conte de Wessex).
A domnit 70 de ani, perioada in care a avut numeroase realizari, printre care: