
Prajitura in forma de visina supradimensionata, o reinterpretare a prajiturii clasice ‘foret noire’, de catre patiserul Yazid Ichemrahen, a fost prezentata la conferinta de presa organizata de Ambasada Frantei ocazionata de deschiderea celei de-a treia editii a evenimentului ‘Fete de la Gastronomie/Sarbatoarea gastronomiei’, organizata la Resedinta Frantei. Sursă foto: Agerpres
Albă ca Zăpada, Cartof, Carpați, Frigănele și Tortul Diplomat, printre prăjiturile populare acum câțiva ani, în București și nu numai.
Acum, în 2025, prăjiturile nu mai sunt doar despre gust. Deserturile s-au transformat în adevărate opere de artă, iar vedetele momentului sunt prăjiturile în formă de fructe.
Sunt din ce în ce mai populare pe rețelele sociale și din ce în ce mai „vânate” pentru evenimente sau cadouri speciale. Prăjiturile hiperrealiste au cucerit și Bucureștiul.
De la mousse-uri glazurate care imită perfect un mango sau o lămâie, până la cutii elegante cu deserturi de lux gata să apară pe TikTok, cofetăriile din Capitală s-au adaptat perfect acestui trend internațional.
Găsește, pe B365.ro, informații despre cele mai spectaculoase prăjituri în formă de fructe din București: ți-am pregătit o listă cu cele mai apreciate cofetării din oraș care creează astfel de bijuterii dulci.


