Raportat la nivelul salariilor pe care le obțin persoanele cu funcții de conducere din cadrul societății există în mod clar o diferențiere evidentă. Însă dacă se face o palarelă cu salariile care sunt plătite în mediul privat se poate spune că muncitorii de la „Apă” nu sunt o categorie profesională chiar de plâns.
Directorul adjunct al companiei a făcut o simulare a celor mai mici venituri din Nova Apaserv care pleacă de la un brut de 3.300 de lei, cât este salariul minim pe economie la acest moment.
La această sumă se adaugă câte 300 de lei pentru fiecare eveniment social: ziua de naștere, ziua numelui, 8 Martie sau Ziua Gospodarului.
De asemenea suma este completată cu următoarele beneficii:
- 1.450 de lei tichete de vacanță anual
- 450 de lei spor de intervenție
- 400 de lei spor de consemn
- 500 de lei spor de vechime
Adunat se ajunge la o sumă brută de 4.650 de lei ceea ce înseamnă un salariu net de 2.731 de lei la care sunt adăugate bonurile de masă în valoare de 750 de lei pe lună și care sunt neimpozitate la acest moment.
În final reiese un salariul net de 3.481 de lei pe lună.
„Deja depășim 3.000 de lei? Dacă punem opt evenimente ori 300, ies 2400 împărțit la 12 luni, încă 200 lei pe lună. Ajungem cu 3.200. Deci, în medie, toate beneficiile unui angajat sunt minim 3.300 de lei în mână nete, beneficii nete. Nu avem chiar salariul minim pe economie”,
Alin Cirimpei, directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA
Conducerea companiei a demarat o amplă acțiune de suplimentare a veniturilor atât din creațe cât și din facturile nou emise. Abonații sunt alertați prin SMS cu privire la valoarea facturilor atât a celor restante cât și a celor noi.
În urma trimiterii în bloc a zeci de mii de mesaje telefonice compania a colectat o sumă de aproape 1 milion de lei, în doar o săptămână.
Din somațiile de plată s-au colectat aproape 620.000 de lei iar din facturi o sumă de peste 332.000 de lei. În total compania a transmis peste 32.000 de SMS-uri către abonați
Creșterea încasărilor va permite și majorările salariale dorite de salariați.
„Ne dorim în viitor să mai facem anumite schimbări, dar și în funcție de evoluția financiară a societății. Și la birouri, la fel, toată lumea beneficiază de sporuri. Bine, n-au sporuri de intervenție și de consemn cei de la birouri, dar au sporuri de vechime, au tichetele de masă, au tichetele de concediu. Cei care fac ore suplimentare, le sunt plătite orele suplimentare. Adică nimeni nu prea ia sub 3.000 de lei în Nova Apaserv”,
Alin Cirimpei, directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA
Punctul de vedere al conducerii companiei este susținut și de liderii sindicali ai companiei.
Radu Fegher care a condus Sindicatul Apă – Canal din cadrul SC Nova Apaserv SA susține că nu există angajați care să plece acasă cu salarii de 2.000 de lei cât ar fi reieși rotunjit venitul minim net.
„Situația se prezintă în felul următor și multă lume nu realizează. Salariul minim pe țară se cheamă salariu minim brut. Salariu minim brut care la noi se traduce în salariu minim la care se adaugă conform legii și a Codului Muncii indemnizații, adaosuri și sporuri. Având în vedere că fiecare are spor de vechime, spor de noapte, spor de nu știu ce, e clar că nu se situează la salariul minim. Salariul minim înseamnă 1.800 și ceva în mână ori la noi salariu de 1.800 și ceva în mână nu prea sunt”,
Radu Fegher, fost lider Sindicatul Apă – Canal
”Să fim realiști”, a cerut fostul lider sindical, actual inginer șef la compania CJ-ului.
Redacția Botoșăneanul
Dec 05, 2024
Redacția Botoșăneanul
Dec 05, 2024
Mesajul Poliției Române pentru elevi, profesori și părinți: Ce au simțit ei? O lecție dureroasă
Gabriela Erdic
Dec 05, 2024
Doi judecători cu funcții de conducere la Tribunalul Botoșani se pensionează
Oana Sava
Dec 05, 2024
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat: CINE este noua iubită a tânărului
Redacția Botoșăneanul
Dec 05, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile