Sfaturi sănătoase pentru a slăbi fără înfometare

(P) Deși vara a trecut, foarte multe persoane se pregătesc pentru sezonul următor de plajă începând încă din lunile de iarnă să piardă câteva kilograme.

 

sursă foto: mccartyweightloss


Cu toții știm că acele diete care îți promit rezultate rapid nu sunt unele dintre cele mai sănătoase și mai mult decât atât te poți confrunta cu efectul yo-yo, adică cu întoarcerea rapidă a kilogramelor pierdute și chiar cu acumularea de kilograme în plus. Așadar, slăbirea lentă este cu siguranță una dintre cele mai sănătoase modalități de a slăbi, iar acum este cel mai bun moment să începi, deoarece ai timp suficient până în sezonul cald.


Dar, ce faci atunci când vrei să slăbești câteva kilograme, ai încercat zeci de diete fără niciun rezultat pe termen lung, sau atunci când pur și simplu nu o suporți senzația de foame pe care o întâmpini în timpul unei diete de slăbit?


Ei bine, dacă dietele rapide nu sunt o soluție sănătoasă și totuși îți dorești să pierzi acele kilograme fără a face foarte multe sacrificii sau a te simți frustrat urmează aceste sfaturi care te vor ajuta să ai un stil de viață echilibrat pe termen lung, fiind mai sănătos și totodată mai suplu.

 

Începe să îți schimbi alimentația treptat


Există foarte multe motive pentru care nu reușim să slăbim, iar alimentația este cu siguranță unul dintre cei mai importanți factori, dar nu singurul motiv.


Pentru a te asigura că slăbești în mod sănătos și că îți vei menține rezultatele pe termen lung, este indicat să începi să îți schimbi stilul alimentar treptat, pentru a te putea menține la greutatea dorită pe termen lung și a nu avea parte de efectul yo-yo.


Așadar, ca să te asiguri că nu vei apelare un regim strict și că nu vei experimenta starea de frustrare sau nervozitate scoate din obiceiurile tale orice fel de dietă și înlocuiește o cu un stil de viață sănătos, consumând alimentele nepermise din ce în ce mai rar și în cantități mai mici.


Alege să consumi schimb alimente precum fructe, legume și leguminoase (năut sau fasole), pește sau carne slabă, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și grăsimi sănătoase precum avocado, nuci, ulei de măsline sau de cocos.

 

Ține cont de cantitatea de mâncare a fiecărei mese


Dacă între o dietă ce îți promite rezultate rapide și spectaculoase simți mereu senzația de foame, iată că în acest stil sănătos și echilibrat de a mânca este recomandat să mănânci atunci când îți este foame, chiar dacă asta se întâmplă des pe parcursul unei zile, însă o să mănânci cantități mici din alimentele sănătoase de mai sus.


Spre exemplu o bucată de carne pentru o persoană adultă este cât dimensiunea palmei tale.

 

Apelează la suplimente naturale din plante


Uneori în metabolismul are nevoie de un imbold pentru a începe să ardă calorii, în special atunci când nu mai reușești să slăbești.


Se știe că plantele au numeroase proprietăți care ajută organismul să funcționeze în mod optim și aduce toate proprietățile nutritive de care acesta are nevoie.


Așadar, apelează la anumite suplimente naturale precum Forever Garcinia Plus, care este un supliment care suprimă pofta de mâncare, ajută în controlul greutății corporale și este indicat dacă ai un metabolism lent sau chiar unul prea accentuat.

 

Mănâncă încet și nu te înfometa


Un alt motiv pentru care nu reușim să slăbim sau pentru care ne îngrășăm este faptul că de cele mai multe ori tindem să mâncăm foarte rapid, să nu mestecăm suficient de mult mâncarea, ceea ce presupune că digestia nu va fi făcută în cel mai sănătos mod.


Așadar atunci când îți este foame mănâncă puțin și mănâncă acele alimente sănătoase, dar pe îndelete și un mod conștient.


Adică mănâncă fără a sta cu ochii în telefon sau în fața calculatorului și mestecă de cel puțin 30 de ori.


Renunță la obiceiul de a te înfometa atunci când îți este foame pentru că vrei tinde să mănânci alimente care nu sunt sănătoase și în cantități mult mai mari.

 

Alte sfaturi de care să ții cont

 

  • Creează o rutină din activități fizice de cel puțin 30 de minute pe zi (caută un sport care îți face cu adevărat plăcere să îl practici);

 

  • Observă atunci când îți este cu adevărat foame sau pur și simplu mănânci pe baza emoțională;

 

  • Dacă mergi la o petrecere cu bufet suedez, încearcă să ții în frâu pofta și cantitatea de mâncare pe care o vei pune în farfurie;

 

  • Redu cât mai mult consumul de alcool, deoarece acesta conține foarte multe calorii;

 

  • Alege să consumi cât mai multe mese gătite în casă și cât mai puține produse semipreparate;

 

  • Asigură-te că ai o stare emoțională și mentală bună pentru a nu mânca pe bază de stres.

 

Abonament Botosaneanul

Abonează-te, citește Botosaneanul.ro fără reclamă și comentează cât vrei

Autentificare