Constructorul care a ridicat noul spital de boli paliative al orașului, poziționat în imediata vecinătate a Spitalului de Recuperare Sfântul Gheorghe, a organizat vineri o vizită deschisă în incinta obiectivului.
Iar acest lucru a avut loc pentru a demonstra că investiția ar fi de fapt finalizată, dar și pentru a vedea botoșănenii cum arată în interior noul spital.
A fost construit cu fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI) structura care a preluat amplasamentul și mai apoi l-a predat firmei constructoare până la terminarea tuturor lucrărilor.
Ulterior trebuie constituită o comisie de recepție a lucrărilor pentru ca spitalul să ajungă la beneficiarul final, adică Primăria Botoșani, care-l va avea în administrare.
Doar că la acest moment încă mai este nevoie de realizarea utilităților, în acest sens municipalitatea având în derulare o licitație de care s-a arătat interesat un singur ofertant, o firmă din Botoșani.
Această companie, conform contractului, are la dispoziție trei luni pentru asigurarea utilităților, termen care poate fi comprimat, conform declarațiilor primarului Cosmin Andrei. Deși, pe de altă parte, constructorul care a ridicat spitalul ar fi de acord inclusiv cu o recepție parțială a lucrărilor, adică să predea obiectivul chiar și fără utilități.
„Noi dorim să predăm și fără utilități, este interesul nostru să fie predat oricum. CNI, este politica companiei, nu dorește să ia. Dacă cei de la ANL au mai preluat, acum nici ei nu mai doresc pentru că au constatat și ei și au avut discuții până la nivel de minister că ei predau obiectivele fără utilități și știți foarte bine că nici acum nu sunt predate unitățile locative pe Șoseaua Iașului și atunci companiile finanțatoare nu mai vor să preia aceste obiective fără utilități”,
Radu Mihalachi, reprezentantul constructorului
Noul spital de boli paliative, care va purta cel mai probabil numele neurochirurgului Leon Dănăilă, este unul modern, cu rezerve care au câte două paturi și baie proprie. Are de asemenea cabinete medicale, vestiare sau săli de investigații generoase, asigurând confort sporit atât pentru personal cât și pentru viitorii pacienți.
Valoarea acestei investiții este de aproape 15 milioane de lei, lucrările fiind începute în anul 2017.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
În curând elevii vor intra în vacanța de Crăciun: CÂND se vor întoarce în bănci
Redacția Botoșăneanul
Dec 10, 2024
Vești bune pentru părinți: Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie
Redacția Botoșăneanul
Dec 10, 2024
Opt cazuri de gripă la Botoșani, zeci de pacienți internați cu pneumonii
Oana Sava
Dec 10, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile