La plăcinte înainte, mai ales dacă sunt pregătite de gospodinele din Botoșani

Zeci de gospodine din toată țara și-au dat întâlnire în Parcul Național din Capitală, la un festival savuros al plăcintelor. Iar cele pregătite după rețele moldovenești i-au cucerit pe bucureșteni.

 

După rețete din Moldova, Maramureș, Turcia ori Serbia, gospodinele au pregătit plăcinte irezistibile, cu nucă, brânză dulce și stafide, carne și verdeață, pentru toate gusturile.

 

Vedetele festivalului au fost plăcintele cu brânză dulce ori sărată şi verdeaţă, coapte la foc domol.

 

Gospodine din Botoşani au pregătit poale-n brâu după reţete moldoveneşti.

 

“Plăcintele poale-n brâu se fac şi cu brânză dulce şi stafide, brânza sărată şi verdeaţa, varza, cartofi, ce are gospodina prin casă. Acum am frământat aluatul şi îl întindem ca să punem brânza”, spune botoșăneanca în timp ce pregătește savuroasele bucate.

 

Vezi AICI video

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Abonament BT Pătrat Mov

Abonează-te, citește Botosaneanul.ro fără reclamă și comentează cât vrei

Autentificare