Programări până în septembrie în ambulatoriu, medic: Nu putem face medicină la vitezăVIDEO 

Listele de așteptare pentru cabinetele din ambulatoriul Spitalului Județean Mavromati continuă să fie nesfârșite. 

 

Medicina se face încet

 

 

În unele cazuri programările se întind până în septembrie. 

 

Dr. Cristina Luchian din cadrul secției de neurologie susține că programul din ambulatoriu pentru această specializare are loc de la 7:00 la 14:00, cabinetul fiind deservit de cinci medici. 

 

Dr. Cristina Luchian, medic specialist neurologie

„Putem vedea maximum șase pacienți într-o oră jumătate, pentru că nu putem să facem medicină la viteză. Avem nevoie de 15 minute să discutăm cu pacientul, să-l consultă,. Să explicăm ce este de făcut mai departe, să pregătim documentația pentru eventuale explorări. Este un proces consumator de timp, de asta noi nu putem face medicină la viteză”

 

 

 

În cazul unor eventuale soluții, doctorița a remarcat: „Nu aș putea să vă spun, eu sunt medic, încerc să fac tot ce pot. La fel și colegele mele”. 

 

În schimb, a oferit o soluție managerul spitalului. 

 

Corneliu Prepeliță, manager Spitalul Județean Mavromati

„Mai există un ambulatoriu și la Spitalul de Recuperare, poate concetățenii noștri ar putea să se adreseze și acelui cabinet. Mai sunt și alte cabinete private în contract ca Casa de Asigurări de Sănătate care ar putea asigura aceste consultații. Fără îndoială, profesionalismul medicilor din cadrul Spitalului Județean Mavromati atrage acești pacienți în cadrul spitalului dar, cum spunea și dna director, timpul este limitat”,

 

Cele mai multe reclamații în spital vin din zona ambulatoriului unde oamenii se plâng de faptul că timpul de așteptare este extrem de ridicat, iar programările durează foarte mult. 

 

 

Abonament Botosaneanul

Abonează-te, citește Botosaneanul.ro fără reclamă și comentează cât vrei

Autentificare